Hét atelier voor de artistieke duizendpoot

In het cross over-atelier vertrek je vanuit een inhoud, een idee, een gedachte die je in beelden wil uitdrukken.  Je wil je niet toespitsen op één discipline, maar je wil verschillende disciplines combineren om je doel te bereiken.  Je komt terecht bij een persoonlijke mentor die jou doorheen het hele proces begeleidt.  In nauw overleg met je mentor gaan jullie samen op zoek naar specifieke leervragen die je in andere ateliers kan beantwoord zien.De vakleerkrachten leren je net die knepen van hun kunst die van belang zijn voor je project. Zo kan je bijvoorbeeld op basis van je specifieke leervraag enkele weken keramiek volgen, om je sculpturen daarna met tekenkunst te gaan verrijken.  Tenslotte wil je nog een video maken om je idee volledig vorm te geven en verdiep je je bijgevolg ook nog enkele weken in het atelier digitale beeldende kunst/fotokunst.Omdat het persoonlijk project soms enige voorkennis of vooropleiding kan vereisen, organiseren we een verplicht intakegesprek om af te toetsen of je meteen in cross over kan starten. Deze momenten voorzien we in juni en in augustus.  Uitgebreide info over het cross over-atelier kun je hier vinden.

Hét atelier voor de artistieke duizendpoot

In het cross over-atelier vertrek je vanuit een inhoud, een idee, een gedachte die je in beelden wil uitdrukken.  Je wil je niet toespitsen op één discipline, maar je wil verschillende disciplines combineren om je doel te bereiken.  Je komt terecht bij een persoonlijke mentor die jou doorheen het hele proces begeleidt.  In nauw overleg met je mentor gaan jullie samen op zoek naar specifieke leervragen die je in andere ateliers kan beantwoord zien.De vakleerkrachten leren je net die knepen van hun kunst die van belang zijn voor je project. Zo kan je bijvoorbeeld op basis van je specifieke leervraag enkele weken keramiek volgen, om je sculpturen daarna met tekenkunst te gaan verrijken.  Tenslotte wil je nog een video maken om je idee volledig vorm te geven en verdiep je je bijgevolg ook nog enkele weken in het atelier digitale beeldende kunst/fotokunst.Omdat het persoonlijk project soms enige voorkennis of vooropleiding kan vereisen, organiseren we een verplicht intakegesprek om af te toetsen of je meteen in cross over kan starten. Deze momenten voorzien we in juni en in augustus.Uitgebreide info over het cross over-atelier kun je hier vinden.
Waar en wanneer?
  • Intakegesprek: woensdag 12 juni om 17 uur of donderdag 29 augustus om 16 uur (of in afspraak met de directeur).
  • Atelier:  cross over is een traject van 8 uur per week, waarbij op zaterdagvoormiddag een ingeroosterd contactmoment met de mentor en groepsgenoten voorzien is. Afhankelijk van het leertraject sluit je aan bij andere ateliers en/of spreek je met je mentor een ander contactmoment af.
  • Lesmomenten: afhankelijk van de ateliers die je kiest.  De persoonlijke mentor is er zaterdagvoormiddag, van 9u00 tot 12u30.
  • Kunst en cultuur: 1 maal per maand op woensdag van 18u00 tot 21u30; in deze week valt er sowieso één lesmoment atelier weg.
  • De lessen van het cross over-atelier gaan in de ateliers in Ieper of afhankelijk van je project op verplaatsing door.

De lessen van het cross over-atelier gaan door in de ateliers in Ieper.

In dit atelier kom je echt tot rust en krijgen al je talenten de mogelijkheid om te groeien. - Patrick, Atelier 2D/3D

Verhalen uit de academie

online-academie

Leuke, toffe en creatieve opdrachten om thuis te doen!

Lessen geschorst in onze academie

Vanaf zaterdag 14 maart t.e.m. zaterdag 4 april gaan de lessen niet meer door.

(van) binnen en (van) buiten

Een expo met afstudeerwerk van jongeren van afdeling beeld.

Academiejaarkalender

Dé academiejaarkalender 2019-2020.  Super handig om saaie vrije dagen en amusante academiedagen nauwkeurig bij te houden.  Sowieso houden we iedereen ook via onze social media (facebookpagina) op de hoogte van deze praktische regelingen. 

kalender kunst & cultuur 2019-2020

Op ons prikbord: kalender kunst & cultuur voor onze leerlingen 4de graad beeldende en audiovisuele kunsten.

Expo ‘Kunst’ in de bib

Geef je ogen de kost in de bib! Expo van onze kleine kunstenaars van 2 tot 21 maart.