Naar jaarlijkse traditie organiseren we een uitstap voor de leerlingen van het 2de tot en met het 6de leerjaar (leerlingen van 7 tot 12 jaar). Dit keer wordt het geen museumbezoek, maar trekken we naar een kasteel. Een bus zal ons naar Veurne brengen, waar we het  prachtig kasteel Beauvoorde van ridder Arthur Merghelynck gaan ontdekken. Na een verkennend bezoek aan het kasteel, volgen de leerlingen in groepjes een binnen-en buitenparcours.   

Het binnenparcours in het kasteel, leidt ons langs de “junior versies“ van de oude Vlaamse  meesterwerken. Deze illustraties van Thaïs Vanderheyden werden speciaal op maat gemaakt voor de expo “Grote kunst voor kleine kenners”. Het buitenparcours is een reeks doe-opdrachten in het kasteelpark waarbij de leerlingen opdrachtjes moeten oplossen om een kluis te kunnen ontgrendelen.

Praktisch:

  1. De uitstap gaat door op zondag 1 december. De bus vertrekt om 13.30 uur aan de bibliotheek. We zijn terug in Ieper omstreeks 17.30 uur.
  2. Inschrijven kan via de knop ‘boek je plaatsje’ hierboven vanaf 12 november t.e.m. 18 november, of tot wanneer de bus volzet is.
  3. Het aantal inschrijvingen wordt beperkt tot 50 kinderen.
  4. Kostprijs voor deze uitstap: 5 euro (busreis en gids). Eind november zal u een factuurtje ontvangen met het te betalen bedrag.
  5. Er zal zeker een pauze voorzien worden. De leerlingen mogen gerust een tussendoortje en een drankje meenemen. We moedigen aan om dit in een herbruikbare fles en doosje mee te nemen. Mocht je toch afval hebben, dan vragen we om dit terug mee te nemen naar huis.
  6. Meer info: https://www.kasteelbeauvoorde.be/

Wanneer: zondag 1 december 2019
Vertrek: om 13u30 in de Polenlaan
Terug: 17u30
Kostprijs: 5 euro