De ‘Dag van de Academies’ is de jaarlijkse feestdag voor het deeltijds kunstonderwijs. Ook in 2021, temidden de coronaperikelen, kiezen alle academies ervoor om deze dag te vieren, hetzij op een iets andere manier dan andere jaren.  Ook onze academie zet zijn feestmuts op!

 

Crossroads

“Met het thema Crossroads kijken we in de richting van onze leerlingen”, zegt directeur Nico Logghe. “In onze academie moedigen we onze leerlingen aan om hun talenten te volgen. De wegen die ze hier volgen, kruisen en verbinden zich automatisch met de wegen van een ander. Als je je talenten volgt, komt de rest dus gewoon vanzelf. Daardoor voelen de leerlingen zich ook goed binnen de artistieke muren van onze academie.”

Op de Dag van de Academies 2021 wordt er meer ingezet op Crossroads; wegen die kruisen, wegen die verbinden en wegen die mensen aanmoedigen om hun talent te volgen. Dit wordt concreet gemaakt met enkele toffe activiteiten tijdens dit feestweekend.

 

Alternatieve feestdag

Normaal gezien zet dé Academie die dag de deuren wagenwijd open om familie, vrienden en geïnteresseerden hun talenten te tonen. Dit jaar moeten ze het noodgedwongen over een andere boeg gooien. “We zochten én vonden manieren om onze leerlingen muziek, woord en beeld in de kijker te zetten en het coronaproof te houden. We zijn zichtbaar en hoorbaar op het groot scherm op de markt, in een babbelbox op het Beeldenplein en in de online Aha-Quiz”, aldus Els Vermandere, directeur van domein beeldende en audiovisuele kunsten.

 

Lokaal fenomenaal & digitaal centraal

Op zaterdag 6 en zondag 7 februari wordt het groot scherm op de markt  overgenomen door de leerlingen van dé Academie: concertjes, optreden, kunstwerken en sfeerbeelden zullen er dan te zien en te horen zijn. Op het Beeldenplein staat er op zaterdagmorgen van 10 tot 12 uur een babbelbox. Leerlingen uit de 3de graad beeldende kunst maakten van deze babbelbox een kunstzinnige installatie. Vlotte leerlingen uit woordkunst – drama zijn de journalisten van dienst en interviewen er Jan en alleman.

Niet alleen lokaal is dé Academie te zien, ook digitaal laten ze van zich horen. Op zaterdag 6 februari kunnen de quizzers onder ons meespelen met de online AHA-Quiz, vakkundig in elkaar gestoken door ‘t Komiteit. “We zijn twee zotten die met een computer kunnen werken”, grappen Kevin Puype en Ben Pannekoucke van ‘t Komiteit én leerlingen woord. Ze weten als geen ander hun liefde voor woordkunst en hun digitale talenten op een perfecte manier te combineren en de liefhebbers onder ons een fenomenale quiz voor te schotelen. Deelnemen is gratis en kan via www.tiny.cc/AhaQuizTickets.