Elfjes, kabouters, grote vriendelijke reuzen en de Sint. Kinderen houden van betoverende, bevreemdende fantasiefiguren die aan de kant van het goede staan. Maar evengoed zijn ze geïntrigeerd door grote of kleine wezens, al of niet echt bestaand, die kunnen dreigen, die angst aanjagen en boosheid uitstralen of op andere manieren imponeren. Zoals dino’s, boze tovenaars en heksen, slangen en natuurlijk ook… draken!

Onze mooie draak Margriet inspireert de leerlingen van Dé Academie. Ze gaan aan de slag en worden getriggerd door de geschubde huid van draken, hun kronkelende lichaam, de angsten die ze veroorzaken en hun ondergrondse bestaan in veel culturen. Dat de leerlingen veel met klei werken is dus geen toeval.
De Ieperse draak beschermt de stad vanop haar staak op het belfort, maar in leganimatiefilmpjes vliegen draken boven een stad. Aan de bezoeker om te bepalen of het om boze of goede draken gaat.
De leerlingen worden begeleid door Greet Carlé, Charlotte Lesage, Sylvie Verdonck en Jean-Paul Vanhove. Ze presenteren hun werk in vier wisseltentoonstellingen.

De Draakademie én onze leerlingen in de krant!