Soldaat Boris Popov mag voor twee weken terug naar huis, maar op weg daarheen ontmoet hij een man met een vlindernet. Die man stelt hem voor zijn viool te ruilen tegen een boek, wat Popov ook doet. Maar stilaan verliest Popov zijn hart en ziel…
Iemands lief is Bart Moeyaerts bewerking van een muziektheaterstuk van de Russische componist Igor Stravinsky en is dus eigenlijk meer een libretto (een tekst die bestemd is voor declamatie of zang).

Leerkrachten woord, die het declameren voor zich nemen, worden vergezeld door 7 leerkrachten muziek: klarinet, fagot, trompet, trombone, viool, contrabas en slagwerk. Leerlingen uit het atelier schilderkunst en kinderen uit het audiovisueel atelier zorgden voor de perfect bijpassende beelden.

Het is een mooie samenwerking tussen onze domeinen muziek, woord en beeld, en het wordt een subliem concert voor jullie om van te genieten.

We plannen 2 voorstellingen op zaterdag 29 oktober: om 15 uur en om 17 uur. We vragen aan allen die willen komen luisteren, om zich vooraf in te schrijven. De stoelen in onze concertzaal zijn beperkt!

Inschrijven kan door het google-formulier in te vullen via onderstaande knoppen. (1 stoel reserveren = 1 formulier invullen, 2 stoelen reserveren = 2 formulieren invullen, enz…)

Het is waar wat wordt verteld.
Benjamin Popov was geen held.
Benjamin Popov was gewoon
iemands lief en iemands zoon
Hij had spijt.
Hij had verschrikkelijke spijt.

Eerst voor het geluk geboren,
bleek hij plotseling verloren.