Leerlingen van de eerste en tweede graad van Dé Academie realiseerden werken over het thema van de Jeugdboekenweek, vriendschap.

Vriendschap kan pas ontstaan wanneer mensen elkaar leren kennen. Elkaar tekenen kan een goed vertrekpunt voor die kennismaking zijn.

Vriendschap is vooral een verbinding van mensen. Vrienden helpen, ondersteunen, troosten elkaar. Ze kunnen samen plezier maken en feesten, praten en rustig van elkaars aanwezigheid genieten.

Handen kunnen vriendschap symboliseren. Mensen die goed met elkaar kunnen opschieten geven elkaar vaak een hand. Leerlingen probeerden met diverse materialen vriendschappelijke handgebaren uit te werken, via handen de relaties en gevoelens tussen vrienden te tonen.

Anderen creërden een voorwerp dat hun vriendschap symboliseert en hielden het samen vast, als een teken van hun verbond.

Vrienden geven elkaar ook een stukje van hun hart. Veel kleine harten van een groepje werden met een groot vriendschapshart verbonden. Een feest van kleuren, want er zijn ook beeldende, artistieke vriendschappen, zoals bijvoorbeeld die tussen kleuren die elkaar kunnen versterken en aanvullen.

Wanneer: 1 maart t.e.m. 28 maart 2019
Waar: Bib Ieper