Op woensdagavond 11 maart en zondagnamiddag 15 maart 2020, trekken we met de academie naar Gent om er een beeldend-muzikale theatervoorstelling van Milo Rau mee te maken.

Rau noemt zijn stuk een performatieve video installatie waarbij hij vertrekt vanuit het overbekende retabel “Het lam Gods” van de broers van Eyck uit de 15de eeuw, het altaarstuk dat nog steeds te zien is in de St-Baafskerk in Gent en jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Rau toetst het retabel aan het hedendaagse Gent. Ook de broers Van Eyck toonden in hun schilderstuk niet alleen het offer van het lam Gods met de daarbij horende figuren, maar beeldden in hun tafereel ook veel werkelijke Gentse mensen af. Wat Rau deed, is het idee van het theater met professionele acteurs die een stuk op de scène komen brengen, open te breken en er een sociaal vraagstuk van te maken. In het stuk zijn maar twee professionele acteurs aanwezig, de rest wordt gespeeld door gewone Gentse mensen die elk hun eigen verhaal komen brengen. Ze worden geportretteerd als Johannes de Doper, de Heilige Christoffel, Adam of Eva,… en vertellen telkens hun levensverhaal via video of op scène. Zo tracht Rau het oude retabel en de vraagstukken rond goed en kwaad, politiek en offer, geboorte en dood in een hedendaags daglicht te plaatsen.

De voorstelling vindt plaats op woensdagavond van 20 tot 22 uur en op zondagnamiddag van 15 tot 17 uur.

Vertrek aan de academie met auto’s (carpoolen) (adres: Sint-Baafsplein 17, 9000 Gent. Parkeren kan best in Parking Reep, Seminariestraat 9, 9000 Gent)

Inschrijven kan via één van de blauwe knoppen hierboven.

Wanneer: woensdag 11 maart 2020 (vertrek om 18u15) of zondag 15 maart 2020 (vertrek om 13u15)

Kostprijs: 12 euro