Zondag 28 november… Paris s’ éveille!
Die zondag trokken we met 41 studenten van de 4de graad naar Parijs. Het koude weer hield ons totaal niet tegen om onmenselijke vroeg, voor een zondag dan toch, op de bus te stappen.
’s Morgens hielden we onze eerste stop in de Foundation Louis Vuitton. Dit wolkvormig gebouw op zich is al speciaal om zien. De architect Gehry omschrijft zijn creatie als een donzige broeikas, en dit vormt een perfecte harmonie met de omgeving (Bois de Boulogne). Vanop het dak heb je een prachtig zicht op de gebouwen van La Défence.
In de Foundation Louis Vuitton zagen we de schitterende kunstcollectie van de broers Morozov, twee schatrijke broers uit Moskou die rond 1900 de nieuwste Franse kunst aankochten. Een selectie van hun erfenis is er nu nog te zien tot 22 februari. Hun collectie is immens groot, met werken van heel wat grote en gekende namen: Picasso, Monet, Cézanne, Matisse, Gauguin, Van Gogh…
Na een metrorit onder Parijs, koos elk zijn/haar eigen weg. Centre Pompidou, de Pinault-collectie, de Orangerie, Palais de Tokyo, … met al dan niet wat tijd voor een wandeling langs de Seine met zicht op de fonkelende Eiffeltoren of de Notre-Dame-in-de-steigers.
Parijs blijft als bruisende lichtstad steeds boeiend om te bezoeken en om heel wat moois te ontdekken. Oui oui!