Na een lange pauze van 3 jaar, kiezen we opnieuw voor een uitstap met onze jongeren (12-18 jaar).

Op zaterdag 1 april trekken we naar het noorden van Frankrijk, naar Roubaix, om er meerdere expo’s mee te pikken.

We bezoeken eerst en vooral La Piscine.  La Piscine is een museum gevestigd op de locatie van het voormalige Art Deco gemeentezwembad. In een adembenemend mooi decor ontdek je een rijke waaier aan collecties van toegepaste en schone kunsten.

Daarna worden we ondergedompeld in het kunstparcours rond La Condition Publique en de wijk Pile. We worden er gegidst maar ook onze leerkrachten zullen jullie bijstaan met info.  Sinds 2019 worden lokale en internationale kunstenaars uitgenodigd om er werken te maken rond La Condition Publique of langs het kanaal. Meer dan 50 kunstenaars hebben intussen aan het project deelgenomen. Het kunstencentrum zelf is een creatief laboratorium waar kunstenaars, skaters en andere talenten elkaar ontmoeten.

Een niet te missen uitstap!

 

Praktisch:

  • Belangrijk! Op zaterdagvoormiddag 1 april is er geen les voor de leerlingen van 12 tot 18 jaar..
  • Inschrijven kan via bovenstaande knop.
  • Prijs: 6 euro (Dit wordt via factuur aangerekend.).  Dé Academie staat in voor de rest van de reiskosten en tickets. 
  • Plaatsen zijn beperkt tot 46 personen.
  • Graag iedereen aanwezig om 12u20 aan het begin van de Weverijstraat, aan de ondergrondse parking van de bib.  De bus vertrekt stipt om 12u30 uur.
  • Eten op de bus wordt meestal niet toegestaan, zorg dat je dus voor 12u15 iets hebt gegeten.  Geplande terugkeer om 17u30. Terug in Ieper omstreeks 18u30.
  • De leerlingen kunnen in La Condition Publique vrij rondlopen (na de begeleide kunstwandeling).  Voorzie een tussendoortje, wat zakgeld voor een drankje en regenkledij.

Graag tijdig (liefst niet de dag zelf) dé Academie of één van de leerkrachten te verwittigen bij onverwachte afwezigheid:

o dé Academie: 057 23 94 60

o Greet: 0495 42 34 62

o Sylvie: 0484 12 46 64 

 

Meer info over La Condition Publique:   https://laconditionpublique.com/

Meer info over La Piscine: https://www.roubaix-lapiscine.com/