We zitten niet graag stil en bieden jullie graag de mogelijkheid om deel te nemen aan een volgende zondagse academie-uitstap. Deze brengt ons ditmaal in Nederland, met het befaamde museum De Pont, en in Kemzeke waar zich Verbeke Foundation bevindt.

 

Ann Veronica Janssens (De pont, Tilburg, NL)

Het werk van deze kunstenares is een belevenis. Ann Veronica Janssens, werkt met ruimte, licht en kleur. Ze is beeldhouwer, schilder noch architect te noemen, maar gaat toch specifiek met de ruimtebeleving van de toeschouwer aan de slag. Met mistige nevels, gekleurd plexi of lichtreflecties laat ze de toeschouwer de omgeving herontdekken. Haar werk is uiterst zintuigelijk te noemen. Je dient je vaak op de tast door haar werk te begeven en raakt door de kleurige nevels, bakens of projecties dikwijls gedesoriënteerd.

Andere installaties laten je dan weer vanop een afstand op een heel verrassende manier naar die omgeving kijken. Het is werk waarin het mysterie van de zintuigelijke beleving op een uiterst spannende manier verbeeld wordt. Een niet te missen retrospectieve tentoonstelling.Musée d’Orsay, waar een expo rond Picasso’s werk uit de zogenaamde blauwe en roze periode te zien is

Verbeke Foundation (Kemzeke, B)

‘De Verbeke Foundation is een private kunstsite die geopend werd op 1 juni 2007 door kunstverzamelaars Geert Verbeke en Carla Verbeke-Lens. Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa.  De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd tot unieke expositieruimtes.
De Verbeke Foundation is in een aanhoudend groeiproces. De presentatie is onaf, in beweging, ongepolijst, contradictorisch, slordig, complex, onharmonieus, levend en onmonumentaal, zoals de wereld buiten de museummuren.’

Inschrijven kan van 11 maart t.e.m. 17 maart via de blauwe knop ‘Boek je plaatsje’ hierboven.  Als alles goed gaat krijg je na het inschrijven een automatische bevestigingsmail.  Wie ingeschreven is, zal hiervoor later een factuur ontvangen.

Wanneer: zondag 31 maart 2019
Vertrek: om 8u00 in de Polenlaan
Terug: 18u30
Kostprijs: 40 euro