Dé Academie Ieper en vzw Vondels organiseren in samenwerking met Cultuurcentrum Het Perron een heuse kunstveiling voorafgegaan door een unieke tentoonstelling. Met onder andere werken van Maen Florin, Nick Ervinck, Trees Leroy, Godfied Vervisch en Pierre Alechinsky, maar ook van amateurkunstenaars en kunstenaars met een beperking, exposeert en verkoopt VEIL een ongeziene verzameling van beeldende kunst.
Het doel van Dé Academie en vzw Vondels met de expo en veiling is de cliënten van vzw Vondels ook in de toekomst de kans te geven om aan vrijetijdsactiviteiten te kunnen deelnemen: sporten, op vakantie gaan of kunst creëren in het impulsatelier van dé Academie zijn maar enkele van de activiteiten die mensen met een beperking dankzij de verhoopte opbrengst van VEIL kunnen blijven beoefenen. VEIL staat dus voor de verbindende schakel tussen beeldende kunst en een goed doel.
De cataloog van VEIL is vanaf nu voor 25 euro te koop in onze academie, in de Standaard Boekhandel en bij Vondels VZW. Elk boekje is een genummerde en unieke verzameling van alle prachtige kunstwerken die geveild zullen worden op 4 mei.

Online kun je de cataloog hier reeds bekijken.

Ontwerp en realisatie catalogus: Kengie Bruneel – Bureau R

 

VEIL exposeert en veilt kunstwerken van amateurkunstenaars, van profs en van mensen met een beperking. In het filmpje hieronder geven we u een voorsmaakje van de geselecteerde werken.

Expo: 25 april – 2 mei 2019

Waar: CC Het Perron en Belle Godshuis Ieper

Veiling: 4 mei in CC Het Perron