Dé Academie Ieper en vzw Vondels organiseren in samenwerking met Cultuurcentrum Het Perron een heuse kunstveiling voorafgegaan door een unieke tentoonstelling. Met onder andere werken van Maen Florin, Nick Ervinck, Trees Leroy, Godfied Vervisch en Pierre Alechinsky, maar ook van amateurkunstenaars en kunstenaars met een beperking, exposeert en verkoopt VEIL een ongeziene verzameling van beeldende kunst.
Het doel van Dé Academie en vzw Vondels met de expo en veiling is de cliënten van vzw Vondels ook in de toekomst de kans te geven om aan vrijetijdsactiviteiten te kunnen deelnemen: sporten, op vakantie gaan of kunst creëren in het impulsatelier van dé Academie zijn maar enkele van de activiteiten die mensen met een beperking dankzij de verhoopte opbrengst van VEIL kunnen blijven beoefenen. VEIL staat dus voor de verbindende schakel tussen beeldende kunst en een goed doel.
Op 21 maart om 20 uur, voorafgaand aan het Artistiek Salon met een lezing van kunstenaar Stefaan Van Biesen, wordt in dé Academie met de voorstelling van de gloednieuwe catalogus het officieuze startschot van VEIL gegeven.

VEIL exposeert en veilt kunstwerken van amateurkunstenaars, van profs en van mensen met een beperking. In het filmpje hieronder geven we u een voorsmaakje van de geselecteerde werken.

Expo: 25 april – 2 mei 2019

Waar: CC Het Perron en Belle Godshuis Ieper

Veiling: 4 mei in CC Het Perron