Kinderen (6 tot 11 jaar)

Wil jij reuzegrote insecten maken of draken schilderen in gevaarlijke kleuren? Werk je graag met klei of hou je ervan te tekenen met houtskool op grote vellen papier? Misschien zou je wel graag iets drukken of een echt animatiefilmpje maken? Dan zijn onze kinderateliers ideaal voor  jou!

Dé Academie is elke week weer ‘fun’; met mijn kunstkoffer het grote atelier binnenstappen, de geur van verf en inkt, de soms vreemde maar toffe opdrachten: ik kijk er altijd weer naar uit.- Lisa (10 jaar)

Academie Ieper - beeld - kinderen

Beeldatelier

Kinderen van 6 tot en met 11 jaar


Torens tot de hemel, appelblauwzeegroene dino’s met 7 poten, vuurogen en een gevaarlijke reuzenstaart, vliegende draaimolens in textiel of supergrappige (zelf)portretten: alles wordt mogelijk in ons beeldatelier.

Een wekelijkse afspraak met creativiteit, experiment en fantasie.

We moedigen onze kleine kunstenaars telkens aan hun ideeën en gevoelens in boeiende beelden om te zetten.  Ze proberen op een speelse manier van alles uit, zowel vlak als ruimtelijk.  Soms halen we ook het fototoestel of de computer boven om de beeldende mogelijkheden daarvan te ontdekken.

Wat kun je zoal doen?
  • Tekenen en schilderen met potlood, balpen, houtskool, stift, inkt, krijt, plakkaatverf, waterverf…
  • Collages maken door te ontwerpen, knippen en kleven
  • De eindeloze mogelijkheden van klei ontdekken
  • Eigen bedachte constructies opzetten in karton, hout, ijzerdraad, papier maché, gips
  • Drukken met inkt, lino, hout
  • Vuile handen, dikke vrienden en veel plezier
Duur?

2 lesuren (2 x 50 min)  per schoolweek op maandagavond, dinsdagavond, woensdagnamiddag, vrijdagavond, zaterdagvoormiddag of -namiddag in:

Academie Ieper - beeld - kinderen

Digitaal experimenteren in het digi-atelier

Kinderen van 8 tot en met 11 jaar


Wil je een robot ontwerpen, maken, laten bewegen en spreken in een animatiefilm? Of experimenteren met zand op de lichtbak? Misschien wil je de stad in, gewapend met een digitaal fototoestel of videocamera en achteraf je beelden bewerken op computer? Dan is het digi-atelier in dé Academie de perfecte plek.

Niet alleen voor de digital native, maar ook en vooral voor de digital creative

Wat kun je zoal doen?
  • Ga op digitale verkenningstocht doorheen fotografie, video, stopmotion, photoshop, internet
  • Combineer met schetsen, ontwerpen, verf, afdrukken, boetseren, kunstelen
  • Denk probleemoplossend
  • Heb veeeeeeel plezier
Duur?

2 lesuren (2 x 50 min)  per schoolweek op woensdagnamiddag in het digitaal atelier in Ieper.

Hoeveel kost een opleiding beeldende kunst?

meer info

Welk basisgerief heeft mijn zoon/dochter nodig voor de lessen beeldende kunst?

meer info

Hoe kan ik als nieuwe leerling inschrijven?

meer info

Verhalen uit de academie

Open ateliers/studio’s

Onder de naam 'Wonderkamers' organiseren wij op 23 juni onze jaarlijkse open ateliers / open studio's. Kom kijken, luisteren, voelen, bewonderen, praten, lachen, spelen...

Tetramorph

Een frisse tentoonstelling met werken van vier studenten uit het atelier keramiek, schilderkunst en tekenkunst in de kapel van het Belle Godshuis in Ieper.

Om de stad.

'Om de stad' is een eigenzinnige tentoonstelling in open lucht met werk van het atelier schilderkunst. De stad wordt scherp geanalyseerd en op kunstzinnige wijze opnieuw opgebouwd in kleur en vorm.

Jajamaarneenee

Een theatervoorstelling in een alledaagse setting met alledaagse mensen in gesprek over alledaagse dingen. Tussen de regels in hoor je wel heel andere zaken, een stuk minder alledaags.

Verbeke-foundation

We bezochten onlangs de Verbeke foundation met onze leerlingen middelbare graad, afdeling beeldende en audiovisuele kunsten. Enkele doorwinterde fotografen bezorgden ons de volgende reportage.