Impulsatelier: kunst vanuit de buik

Sinds 2015 bestaat in dé Academie het zogenaamde impulsatelier, een atelier voor mensen met een verstandelijke beperking.

Impulsatelier: kunst vanuit de buik

Het Impulsatelier is een plek waar kunstenaars in spe, met een verstandelijke beperking, via intensieve individuele begeleiding, zich artistiek leren ontplooien. Het atelier heeft geen creatieve begrenzing. Een grote verscheidenheid aan disciplines komen aan bod. Het atelier is domeinoverschrijdend, van teken en schilderkunst tot keramiek en installatie. De keuze voor deze disciplines gebeuren volledig individueel, onder begeleiding. We werken altijd vanuit het interesseveld van de leerling. In het atelier staat werken vanuit een gelijkwaardigheid, het plezier tijdens het creëren en de tijd nemen om elkaar te ontmoeten centraal. Elke leerling krijgt nieuwe technieken aangereikt en wordt uitgedaagd om zijn/haar artistieke grenzen te verleggen binnen een veilige context. Elk jaar gaan we op culturele uitstap. Zo trachten we de actuele kunstwereld toegankelijk te maken voor de leerlingen.  Daarnaast vindt elk jaar Galerie Impuls plaats. Een eigen tentoonstelling met het werk van alle leerlingen van het atelier.
Waar en wanneer?
  • Atelier op maandagvoormiddag van 8u30 tot 12u00 of op maandagnamiddag van 13u15 tot 16u45 in de ateliers in Ieper.

In dit atelier kom je echt tot rust en krijgen al je talenten de mogelijkheid om te groeien. - Patrick, Atelier 2D/3D

Verhalen uit de academie

Van oor tot oor

Een niet-te-missen expo in onze foyer van 9 tot 27 maart!

Guitar@the museum

6 maart: een muzikale nocturne in het Ypermuseum

Workshop Theater

30 maart om 14 uur: een expressieve start van de paasvakantie!

Uitstap naar Waver en Louvain-la-Neuve

17 maart: een rijk gevulde zondagse uitstap!

Academiejaarkalender

Dé academiejaarkalender 2023-2024.  Super handig om saaie vrije dagen en amusante academiedagen nauwkeurig bij te houden.  Check ook regelmatig onze facebook-pagina's!