Kinderen (6 tot 11 jaar)

Muziek is overal aanwezig. Geen wonder dat je het zelf voelt kriebelen! Je leert luisteren en de wonderbaarlijke taal van muziek ontdekken.

Ik speel heel graag op mijn instrument. Ik hoop dat ik later in een orkest kan spelen. - Noa (11 jaar)

De Academie - Muziek - Kinderen

Muziekinitiatie

Kinderen van 6 en 7 jaar


Je hebt keuze uit:

Spelenderwijs worden de eerste nootjes op de notenbalk geleerd. Leuke liedjes en verhaaltjes worden afgewisseld met fijne dansjes. De kinderen leren luisteren naar ‘echte’ muziekstukken, performen en maken kennis met heel wat instrumenten in Muziekatelier en Podiumkriebels.

OF

Zingen is wijs, zingen is cool, zingen geeft je een megagoed gevoel! Zing jij ook dolenthousiast mee met liedjes? Steel jij graag de show? Dan is het Kinderkoor echt iets voor jou! Alle kindjes die graag zingen, zijn welkom om wekelijks een melodieus en muzikaal zanguurtje te beleven!

Duur?

1 lesuur (1 x 60 min) per schoolweek op maandagavond, woensdagnamiddag, vrijdagavond en zaterdagvoormiddag in:

De Academie - Muziek - Kinderen

Muziekatelier

Kinderen van 8 tot 11 jaar


Je krijgt 3 uur per week les en kan kiezen:

In het Muziekatelier staat samen zingen en musiceren centraal! Je leert je gehoorvormingontwikkelen, muziek lezen en schrijven en je maakt kennis met een heleboel muzikale termen. Op een eigentijdse manier laten we je proeven van allerlei ritmes en melodieën.

Daarnaast volg je 1 uur instrument of zang : Je hebt de keuze tussen wel 30 instrumenten.  Is jouw stem je favoriete instrument, dan kan je zangles volgen. De instrument- of zangles wordt gegeven in kleine groepen met veel aandacht voor de individuele begeleiding van elk kind.

OF

Tuttiklas: Je favoriete instrument (klarinet, percussie en gitaar) en het muziekatelier worden geïntegreerd gegeven in groepjes van 10 leerlingen. Er zijn 2 lesmomenten per week.

Duur?

3 lesuren (3 x 60 min) per schoolweek op maandagavond, dinsdagavond, woensdagnamiddag, donderdagavond, vrijdagavond en zaterdagvoormiddag in:

Hoeveel kost een opleiding muziek?

meer info

Ik wil een instrument bespelen. Moet ik dat onmiddellijk kopen?

meer info

Hoe kan ik als nieuwe leerling inschrijven?

meer info

Verhalen uit de academie

Toppers van artiesten

Kortfilms, documentaires en interviews die jij zeker moet gezien hebben!

online-academie

Leuke, toffe en creatieve opdrachten om thuis te doen!

Lessen geschorst in onze academie

Vanaf zaterdag 14 maart t.e.m. zaterdag 4 april gaan de lessen niet meer door.

Academiejaarkalender

Dé academiejaarkalender 2019-2020.  Super handig om saaie vrije dagen en amusante academiedagen nauwkeurig bij te houden.  Sowieso houden we iedereen ook via onze social media (facebookpagina) op de hoogte van deze praktische regelingen. 

kalender kunst & cultuur 2019-2020

Op ons prikbord: kalender kunst & cultuur voor onze leerlingen 4de graad beeldende en audiovisuele kunsten.