Feest in de Neerstad! Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni nodigen dé Academie, het Stadsarchief en de Bibliotheek iedereen uit: de Neerstad bestaat 15 jaar en dat vieren we!

Gedurende het hele feestweekend presenteert het Stadsarchief een raamexpo over het verleden van de Neerstad en de voormalige Picañol-site.
Op vrijdag 21 juni van 18 tot 22 uur kan je genieten van een zomerse bar en optredens van Billy, Drøn, Aki en de Brasserie (talent uit 15 jaar academie). Er is een grote cd-verkoop van de bib.
Op zaterdag 22 juni feesten we verder, met de opendeurdag van dé Academie (9.30-16 uur). Ontdek de kleurrijke ateliers, geniet van de fijne concerten en optredens van leerlingen muziek en woord, kom muziekinstrumenten ‘passen’ op de instrumentenmarkt, stel al je vragen aan de leerkrachten of aan het onthaal of schrijf je meteen in!
Op zondag 23 juni sluiten we af met het Boekenfest (14-17 uur). Samen met de bibliotheken uit de CO7-regio vieren we het slotfeest van de Leesjury. Laat je verrassen door de Typotheek, inspireren door de lezingen van jeugdauteurs Evelien De Vlieger en Marieke van Hooff of leef je creatief uit in de zeefdrukworkshop of het speelatelier.
Organisatie: dé Academie muziek-woord-beeld, Stadsarchief en Bibliotheek met medewerking van Cultuurcentrum Ieper