Alle leerlingen (jong of minder jong en nieuw of reeds gekend) van dé Academie kunnen vanaf 1 september terug hun hart ophalen tijdens de lessen muziek, woord en beeld. Na anderhalf jaar ons te houden aan de gekende coronamaatregelen, zijn we ongelooflijk blij alle lessen terug voltijds te kunnen opstarten. Daarom willen wij dit schooljaar feestelijk beginnen!

Op zaterdag 11 september 2021 van 9 tot 13 uur nodigen we iedereen uit om mee te genieten van ons ‘Feest op het Beeldenplein’. We zorgen voor een muzikaal feestgevoel met optredens van leerlingen uit de afdeling Folk & wereldmuziek (9 tot 11 uur) en uit de afdeling Jazz-pop-rock (11 tot 13 uur). Op onze instrumentenmarkt kun je ‘proeven’ van verschillende instrumenten: fluit, dubbel riet, klarinet/sax, koper en strijkers. Probeer een instrument uit en misschien ontdek je daar het instrument die jou perfect ligt! In de foyer van dé Academie presenteren leerlingen van de hogere graad uit afdeling beeld een prachtige overzichtstentoonstelling. Geef uw ogen de kost en geniet van tekeningen, keramiek, schilderijen, beeldhouwwerken en zo veel meer! Op het beeldenplein zorgen we ook voor een algemeen infostandje en een infostandje voor 6-, 7- en 8-jarigen. Hebt u vragen of wenst u info? Dan kan u daar terecht.

Maar… we blijven niet op het Beeldenplein! Op 11 september, tijdens de Ieperse Tooghedagen, zal u ons ook opmerken in het straatbeeld. Spot je die dag een groepje verklede jongeren op de step met een megafoon? Dat zijn leerlingen van afdeling woord aan het werk! Vraag je je af wat die Griekse tempel doet tussen de kraampjes in de Rijselstraat? Ga dan gerust eens binnen, de leerlingen van afdeling beeld zullen het u haarfijn uitleggen! En die maffe auto’s tussen al die chique wagens op het autosalon op de Grote Markt? Dat zijn de pronkstukken van onze jongeren uit het beeldatelier!

Kortom, we zijn meer dan enthousiast om terug te starten en willen dat met iedereen delen. Nu nog duimen voor een stralende nazomerdag! Tot dan!