Het Impulsatelier

Het Impulsatelier van dé Academie is een plek waar kunstenaars in spe met een verstandelijke beperking, via intensieve en individuele begeleiding, zich artistiek kunnen ontplooien. Net zoals de deelnemers heeft het atelier geen creatieve begrenzing. Er komen verschillende disciplines aan bod: van teken- en schilderkunst tot keramiek en installaties. De leerling kan vrij en volledig individueel beslissen voor welke discipline hij/zij kiest, onder begeleiding van een artistiek mentor.

Er is steeds plaats voor nieuwe talenten in het Impulsatelier! Heb je interesse of wens je een proefles te volgen? Neem dan gerust contact op met de artistiek mentor Lara Breine (lara.breine@academie-ieper.be)

De tentoonstelling ‘Galerie Impuls’

Van 2 tot 30 mei verwelkomen we iedereen op de expo ‘Galerie Impuls’ in de Ieperse bibliotheek (Weverijstraat 9). De leerlingen van het Impulsatelier stellen er met veel fierheid hun eigen werken tentoon! Op deze tentoonstelling zijn keramische schilderijen te zien: zelf ontworpen en volledig handgemaakt.
Laat je verrassen door deze inspirerende werken. Het is immers dé ideale kans om het atelier en zijn kunstenaars te leren kennen! Ook tijdens de opendeurdag in dé Academie (zaterdag 18 juni) zijn deze werken nog te bewonderen.

De expo is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bib: elke werkdag van 10 tot 12 uur en van 13 tot 19 uur. Op zaterdag van 9 tot 12 uur.