Het Impuls Atelier is een artistiek atelier voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Samen met een artistiek mentor werken ze binnen dé Academie van Ieper aan hun eigen artistiek oeuvre. Met een aanbod van schilder- en tekenkunst tot keramiek dagen we de kunstenaars uit en prikkelen hen om hun creatieve grenzen te verleggen. Ze blijven trouw aan hun innerlijke geluid en intuïtief aanvoelen. Gelijkwaardigheid, ontwikkelen van een eigen beeldtaal en plezier halen uit het maken van kunst, staan centraal in het atelier. Elke kunstenaar heeft zijn eigen verhaal te vertellen en bezit een onbeperkte verbeelding.

Door covid-19 is er voorlopig geen mogelijkheid om een fysieke tentoonstelling te organiseren. Omdat we toch naar buiten willen komen met de werken, organiseren we een raamexpositie. Alle kunstwerken zullen te zien zijn op het Beeldenplein van 1 februari tot en met 21 maart.

We stellen alle originele kunstwerken te koop. Bij interesse kun je ze bezichtigen na afspraak in dé Academie van Ieper. Wil je graag een kunstwerk winnen? Maak een originele selfie bij je geliefkoosd werk en tag ons via Instagram GalerieImpuls. Op het eind van de expositie kiezen we een winnaar uit!