Alle scholen dicht, en iedereen moet zoveel mogelijk thuis blijven… Vreemd gevoel. Dé Academie is ook helemaal dicht, maar wij willen jullie creatief brein blijven triggeren. Hoe gaan we dit doen? Met deze online-academie!

Elke werkdag geven we enkele creatieve opdrachten. Je kiest welke opdracht je leuk vindt (klik op de foto voor extra uitleg), zoek materiaal thuis en voer de opdracht uit. Schakel gerust je ouders, broers, zussen en huisdieren in. (Ja, jouw poes, hond of hamster zal voor enkele opdrachten ook moeten meewerken :-))

Ben je klaar met je opdracht? Stuur dan een foto door naar online.academie.ieper@gmail.com. Geef de titel van de opdracht door en de naam van de leerling. Aan deze online-academie koppelen we een wedstrijd. De foto’s zullen jullie later te zien krijgen in onze academie.

Ben je geen leerling van onze academie? Doe gerust mee! Stuur jouw kunstwerk naar bovenstaand mailadres en zet er je naam en je leeftijd bij.

Veel succes!

Portrettekenen

Kies een al dan niet vrijwillig of favoriet familielid uit en teken van hem of haar een portret. Kies voor een 3/4 vooraanzicht of een zijaanzicht, en teken op jouw manier. Al meerdere grote kunstenaars deden net hetzelfde en portretteerden hun familieleden. Kijk maar eens naar Ensor of Giacometti. Aan jou nu om jouw familie te vereeuwigen!

Doolhof

Mocht ik een mier of een konijn of een ander klein dier zijn dat onder de grond leefde, dan maakte ik een super groot doolhof van allemaal gangetjes en tunnels zodat alleen ik er de weg weet! Roofdieren zouden mij er nooit vinden, en zelf zou ik er gevaarlijke valkuilen en doodlopende gangen in maken zodat die de weg helemaal kwijt raken… Hoe zou jij jouw ondergronds doolhof maken?

Licht- en schaduwfoto’s

Als je de modemagazines doorbladert, dan zie je vaak foto’s staan van modellen die een schaduweffect op hun lichaam hebben. Weet je dat dat heel simpel is om dit zelf te doen? Zoek thuis allerlei voorwerpen waar licht doorheen kan: een vergiet, stof uit kant, een sjaal, … of knip zelf vormen uit papier. Hou je voorwerp voor je model, en laat de zonnestralen maar hun werk doen!

Naar het zwembad

De lentezon straalt feller en feller, de temperatuur stijgt, de lucht wordt stralend blauw… kortom We beginnen meer en meer te dagdromen over een leuke en gekke tijd aan het/ons zwembad. Het gewoel en gespat van het water door de verschillende vrienden en vriendinnen maken het plaatje volledig. Teken eens hoe jouw zwembad-feest er uit mag zien!

Reflectie

Nu de dagen zonniger worden, haalt iedereen zijn zonnebril boven. Super handig, maar je kan daar ook creatief mee zijn (zonder die te moeten stuk maken uiteraard). Zonnebrillen hebben een spiegeleffect, waardoor je in de brillenglazen mooie reflecties kan krijgen. Probeer met je gsm of fototoestel deze reflecties te fotograferen. Zo krijgen we (gespiegeld, ietwat vervormd en met andere kleuren) een zicht op wat jij ziet!

Bessenverf

Je hebt o zo veel zin om te schilderen maar je hebt niets van verf in huis? Geen nood! Duik de tuin of het bos in en pluk wat bessen, of snuister eens in de frigo of moestuin en kies enkele groenten. Raar maar waar, je kan je eigen verf maken! Volg de stappen in deze opdracht en je bekomt de mooiste en natuurlijkste kleuren. Een zelfgemaakt schilderij gemaakt met zelfgemaakte verf. Origineler kan niet!

Dier verstopt tussen de lijnen

Ooit al eens gelet op de kledij van Indianenvrouwen? Zo kleurrijk en met de mooiste vormen! Ze gebruiken veel dieren, maar ook motiefjes keren regelmatig terug. Wij kunnen dit ook! Misschien niet meteen met stof en naald en draad, maar we halen onze waskrijtjes boven. Kies een leuk dier, felle kleuren en vrolijke motiefjes. Hoe voller je blad, hoe meer je dier verstopt zal zitten! Fantaseer maar hoe jij als echt sqauw je eigen kleren zou naaien!

Patronen

Zoek eens naar patronen (herhaling van kleuren, vormen en lijnen) bij jou thuis of in jouw buurt. Je zal niet lang moeten zoeken want de wereld zit er vol van! Denk maar eens aan tapijten, roosters, hekken, speelgoed, tegels, muren, … Neem hier een perfect scherpe foto van!

Schaduwfoto’s

Deze lente kregen we al heel veel uren zon. Soms wat te veel zelfs. Automatisch zoeken we dan een beetje de schaduw op van bomen, een muur, een haag, een parasol, … Als je begint te letten op de schaduwen, zie je soms de mooiste vormen. Kijk eens rond in jouw buurt, je vindt er zeker ook. Neem je gsm of fototoestel en neem er een toffe foto van!

Action painting!

Super heerlijk mooi weer buiten! En wat is er leuker dan rond te schieten met een coole waterpistool? Schieten met verf! Vul jouw waterpistool met verf-water en ‘schilder’ zoals een echte action painter. Kijk maar eens hier in dit filmpje hoe leuk dit is!

Landschap met dingen uit de natuur

Ga een toertje wandelen en verzamel 4 stokken en allemaal mooie gekleurde dingen uit de natuur: blaadjes, steentjes, takjes, bloemetjes, …  Daarmee gaan we ‘schilderen’. Met de stokken maak je je blad, en alle mooie dingen uit de natuur gebruik je als verf. Een leuke manier om een natuurlandschap te ‘schilderen’!

Tekenalfabet

Teken de letters van het alfabet, of enkele letters of de letters van je naam. Dit kan in sierlijke letters, blokletters of 3D. Bedenk bij elke letter een tekening: dieren, voorwerpen, mensen, … Zo maak je van elke letter een kunstwerkje! Hier vind je nog wat meer inspiratie!

We strepen corona de wereld uit!

Je kunt er niet meer omheen. Overal waar je kijkt, zie je iets over corona. We gaan daar nu eens lekker komaf mee maken! Neem een blad uit de krant en een gekleurde stift of verf. We doorstrepen elk woord dat te maken heeft met corona. Laat je maar volledig gaan! Je zal je er 1000 keer beter voelen achteraf!

Vreemde boom

Als je nu rondwandelt, dan zie je heel veel bomen in bloei staan. Duizenden vlierbloesems, appelbloesems, kersenbloesems, … Stel je nu eens voor dat je een boom tegenkomt met hele vreemde bloesems. Welke vruchten zouden er daar aan groeien dan?

Schaduwspel

Zoek je leukste speelgoeddieren, auto’s of knuffels in de kast en neem ze mee naar buiten. Zet ze in de zon en er verschijnt een mooie schaduw van jouw lievelingsspeelgoed! Teken de schaduw over, werk die af en je kunstwerk is klaar! Lang leve de zon!

Teken-inspiratie

Teken jij graag? Perfect! Haal je schetsboek en je potlood maar boven dan. We geven jou wat inspiratie voor enkele oefeningen op waarnemingstekenen. Iedereen heeft thuis servies staan, handdoeken en waarschijnlijk ook planten. Zo kun je meteen aan de slag! Succes!

Frottage beestjes

Sluit je ogen en gebruik je handen om de wereld te verkennen. Voel je de ribbels in een boomstam, de gleufjes in een rasp of de ruwe muur? Met een houtskoolstaafje of een wasco en een blad papier kun je zichtbaar maken wat je voelt. Verzamel meerdere texturen en je kan een speciaal dier maken met gekke vormpjes!

Filter

Voor de fotoliefhebbers onder jullie: een specialleke of een extraatje. Maak een filter, plaats die voor je lens en fotografeer! Een gewone foto zal er zo meteen anders uitzien met jouw unieke en zelfgemaakte filter. Gaatjes, vormen, kleuren of verschillende texturen, zoek uit wat jij het tofste vindt. Kijk meer eens hier hoe je dit doet!

Snel-schetsen oefenen

Voor wie heel graag tekent, en dit perfect in de vingers wil hebben. Check eens deze website: je kiest wat je wil leren tekenen (gezichten, handen, dieren, landschappen, lichamen), stel de tijd in en je kan beginnen oefenen!

Kunstzinnige bordjes

Lekker en gezond eten, dat willen we allemaal. Maar als je bord nu nog eens mooi én kunstzinnig er uit ziet, dan is dat nog beter! Pimp je boterham of je bord, maak er een Van Gogh of een Picasso van en laat je kunstwerk je daarna smaken. Tjah, Jeroen Meus kan daarvan nog veel leren hoor! Smakelijk!

10 dagen tekenen

Nog eventjes en de eerste leerlingen mogen terug naar school. Tot dan kun je elke dag een tekening maken. Geen inspiratie? Kijk dan maar eens naar deze opdracht: 10 dagen tekenplezier!

Flipboekje

Heb je dat ooit al eens gedaan? Een mini-tekenfilmpje maken? Want dat is een beetje wat een flipboekje is. We starten eenvoudig: het verhaal van de stip. Lukt jou dat heel goed? Dan kan je eindeloos veel flipboekjes maken! Flip, flap, flop… flippen maar!

Familieportret zonder gezichten

Tijdens deze coronacrisis ben je veel thuis. En dan heb je toch je familie altijd om je heen? Dat is dus het ideale moment om een familieportret te maken. Je zou iedereen kunnen vragen om rustig en stil voor je te zitten zodat je hun gezicht zou kunnen tekenen of schilderen. Maar nu doen we het helemaal anders. Maak een portret van je familie, zonder dat we hun gezicht zien! Gek toch!?

Vingerafdrukken

We hebben er allemaal tien. Tien unieke vingers, waarmee we unieke kunstwerken kunnen maken. Neem wat verf, een fijn zwart stiftje en steek de handen uit de mouwen! Of beter, steek je vingers uit de mouwen, want meer heb je niet nodig!

Piet Mondriaan

Ken je Piet Mondriaan? Hij was een Nederlandse kunstenaar. Hij ligt aan de basis van de abstracte schilderkunst. Zijn schilderijen stellen niets herkenbaars voor. Ze bevatten alleen rechte lijnen en hij gebruikte alleen de hoofdkleuren en wit en zwart. Aan jou om met dezelfde kleuren en vlakken ook een Mondriaan-kunstwerk te maken!

Blind-tekenspel

Op zoek naar teken-fun? Hier is het blind-tekenspel! Laat je blinddoeken, teken op gevoel en laat de anderen raden wat je tekende. Schuine, grappige tekeningen en veel pret verzekerd!

De Sint!

Zin om eens lekker gek te doen? Spring dan mee in de onze teletijdsmachine en we reizen naar de tijd van de Sint! Verkleed jou en trek de straat op. En zonder enige moeite breng jij de mensen aan het lachen!

Kunstige knuffels

In tijden waar termen als “social distance” en ”huidhonger” onze taal en ons leven binnengeslopen zijn, kan kunst troosten. Hier kom je meer te weten over 10 meesterwerken uit de kunstgeschiedenis waarin een omhelzing op een schitterende manier verbeeld werd. Misschien inspireren deze werken je om zelf zo’n artistieke omarming te realiseren? Ik daag iedereen (jong en oud) uit, om expressie te geven aan dit diep menselijke verlangen. Plaats je werk aan of voor je raam en creëer hiermee samen met ons een kunstige knuffelroute, stuur het op naar een vriend/vriendin of familielid die je eventjes in je armen zou willen sluiten of deponeer het in de brievenbus van een woon-zorgcentrum. En ben je niet artistiek aangelegd? Ga dan op zoek naar bestaande voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en print de afbeelding uit om naar iemand op te sturen. Een kunstige knuffel kan wonderen verrichten, daar ben ik van overtuigd!

Kleurrijke kevers

Kevers kunnen allerlei kleuren hebben. Kijk maar naar deze stoere kever of deze kever met regenboogkleuren. Gebruik de voorbeelden als inspiratie, bekijk dit filmpje, neem je stiften boven en je tovert de mooiste kevers op jouw blad!

Aanvul-tekenboek

Acht leuke aanvul-opdrachten. Over zandkastelen, robots, poppenhuizen, luchteilanden, mieren en nog meer. Laat je fantasie maar de vrije loop!

Zeilbootje

Maak een zeilbootje, en zeil in jouw fantasie met jouw bootje over de oceaan naar mooie verre landen of eilanden! Je kan ook met een blad papier er een zeetje bijschilderen of kleuren, om onder jouw zeilbootje te leggen. Wie dat graag wil: maak ook een tekening van jouw zeilbootreis! Heis de zeilen, matrozen!

Raamvlinders

Ze fladdert vrolijk in het rond, ze kust de bloemen laag bij de grond.
Ze brengt de kleuren tussen het groen en kan zo heerlijk vrolijk doen.
Ze is een diertje met een warm hart een gewone vlinder maar toch heel apart.

Versier je ramen thuis met deze lieve dieren!

Schaduwplanten

Al ooit eens in de jungle geweest? Waarschijnlijk niet! Het is er warm, het regent er regelmatig, er staan allemaal bomen, struiken en planten kriskras door elkaar en er wonen duizenden dieren. Hoe ziet jouw jungle er uit? Allemaal groene planten met groene kikkers, of net heel kleurrijk? En bij wie loert er een (gevaarlijk) dier van achter een boom?

Vrolijke vlinders

De zon schijnt steeds meer en in de tuin begint terug te leven. Gonzende bijen, tjilpende vogels en ook vrolijke vlinders. Deze sierlijke kleurrijke fladderende dieren kunnen we makkelijk namaken. Een fijne opdracht, voor jong en oud, leuk om samen te maken en de fleur van de lente te vieren.

De leuke berichtjes – krant

Wanneer je nu een krant koopt, gaat het bijna de hele tijd over corona. Heel leuk nieuws is dit niet. Maar… wij gaan daar iets aan doen! We maken een krant met alleen maar leuke berichtjes! Wedden dat iedereen zal beginnen glimlachen bij het lezen van jouw eigen krant?

Miniatuurwereld

Stel je nu eens voor dat er ook een mini-wereld bestaat. Mini-dieren, mini-huizen, mini-bomen, … Onze wereld lijkt dan wel reuzegroot. En als we nu eens die twee werelden samenvoegen, dan ontdekken heel grappige dingen: een boom die uit een potloodslijper groeit of een aap die op een wasspeld zit. Neem een fijn zwart stiftje en fantaseer er op los!

Eén twee drie … spring!

Aangezien we in ‘ons kot’ moeten blijven, zitten we soms vele uren stil. Wij hebben de perfecte opdracht voor jou. Bewegen én artistieke foto’s maken! Fotografeer jezelf, je broer, zus, ouders én huisdier wanneer jullie een gekke sprong maken. Probeer verschillende sprongen uit, en hoe gekker… hoe beter!

Uitvouwkaartjes

Reeds de zesde week dat we thuis moeten blijven. Reeds de zesde week dat we onze grootouders en beste vrienden niet meer zien. Hoog tijd om hen te laten weten dat we hen zeker niet vergeten zijn! Met deze speciale uitvouwkaartjes kun je hen zeker verrassen!

Monsterlijke schoenen

Ooit al eens gedroomd dat je een groot gevaarlijk monster was en je met zware reuzenpassen door het land kon stappen waardoor heel de wereld begon te daveren? En dat iedereen wegliep bij het zien van die vieze knokige voeten met wratten op de tenen en met de geur van een camembert dat al een week of zeven over tijd is? Nee? Hoog tijd om jouw voeten eens te voorzien van monsterlijke schoenen!

Kunstig krijt

Mooi weer! Dus gaan we naar buiten voor deze creatieve opdracht. Neem papierplakband en je stoepkrijt mee en bedenk een mooi ontwerp. Afplakken, inkleuren, de plakband terug verwijderen en klaar! De buurman zal jaloers zijn op jullie kleurige stoep!

Coole vliegtuigjes bouwen

Wij presenteren voor u: drie coole vliegtuigen om zelf te plooien, te pimpen en uit te testen: de sterrenjager, de vuurpijl en de zweeftopper. Klik op één van deze chique vliegtuigen en zie hoe je ze kan maken. Veel plezier!

Lentebloemen

De kunstenaar David Hockney maakte enkele weken geleden dit werk, met reuzegrote narcissen. ‘Do Remember They Can’t Cancel the Spring!’ of ‘Onthou dat ze de lente niet kunnen annuleren!’. In de wereld wordt nu bijna alles stil gezet, maar de natuur gaat door en tovert overal de mooiste lentebloemen. Tover jij ook reuzegrote bloemen in jouw tuin?

Kabouterspeeltuin

Ook voor de kabouterkinderen is het nu paasvakantie! Zij wonen met hun kabouterfamilie in het midden van het bos, in een kabouterdorpje vol paddenstoelen met witte stippen. Alleen is de kabouterburgemeester vergeten om er een speeltuin te bouwen voor die kleine kabouterkinderen. Waar zullen ze nu spelen tijdens de vakantie? Bouw jij een kabouterspeeltuin voor hen?

Bouw & teken – teken & bouw

Bouw een toren (kasteel, huis, … ) én maak er een tekening van, OF teken eerst een toren (kasteel, huis, …) én bouw die dan na. Je kiest hoe je graag te werk gaat. Bouw met speelgoed dat je in huis hebt bv.: kapla, blokken, lego, clicks, … (of een combinatie van materialen). Teken met potlood, en naar keuze: kleurpotlood, stiften, wasco (panda), … Wie dat wil en mag: schilderen kan ook! Veel bouw & tekenplezier of teken & bouwplezier!

Droedel je creatief

Wie kent droedelen? Spontaan beginnen krabbelen, gedachteloos en zonder remmingen. En vanuit deze krabbels begin je dan vormen en relaties zien. Je deed het ongetwijfeld al eens zelf, op een verloren moment. In een saaie les, of tijdens een gesprek aan de telefoon. Neem potlood en papier, en droedel maar eens mee!

Isla Fantasia

Beeld je eens in… dat je strandt op een onbekend eiland. Je bent helemaal alleen. Of dat denk je tenminste. Maar wanneer het schemerdonker wordt, sluipen er stilletjes vreemde dieren naar je toe. Je ziet salamanders met stekels en vleugels, bobbelige vlinders met twee lange poten, geschubde paarden met een drakenstaart, … Gelukkig zijn ze allemaal vriendelijk en lief!

Boetseren met kneedgom of plasticine

Neem een kneedgom of  een klein stukje plasticine, laat je fantasie los, fotografeer en begin opnieuw! Een dino, een foto, een auto, een foto, een heks, een foto, een uil, een foto…

Actua Absurda

De wereld staat op zijn kop in deze absurde tijden. Voor cartoonisten en tekenaars met een vleugje humor is dit het moment om de creativiteit extra aan te vuren. Dankzij opdracht ACTUA ABSURDA gaan we die omgekeerde realiteit beeldend tegemoet! Door te hamsteren in allerlei kranten, magazines en tijdschriften naar foto’s, prenten en tekstjes mixen we ons eigen absurd actueel beeld – (en/of klank)verhaal. Alle creatieve remmen los dus!

Maskers

Maskers maken kan altijd! Je hoeft niet te wachten op carnaval daarvoor. Gekke, kleurrijke, feestelijke, griezelige, vrolijke maskers passen voor groot en klein. Neem je schaar en lijm maar bij de hand. En haal je feestelijke kleren maar boven. Tijd voor een (mini) gemaskerd bal!

Rubbing

Rubbing = een wrijftekening maken. Ga eens thuis op zoek naar texturen: een bakstenen muur, een ruwe vloer, een bobbelig matje, geribbeld karton, een rasp, … en gebruik deze texturen in een nieuw abstract kunstwerk. Sowieso heeft iedereen andere texturen thuis en worden dit stuk voor stuk unieke werken. Wrijven maar!!

Pixel Art

Kunst met de computer, maar dan wel op de ‘old-school’-manier! Waan jezelf een vroegere Indie-game-maker en creëer je eigen game. Teken jezelf in pixels, je tegenstander, je wapens, je voorwerpen en je eigen wereld. Benieuwd welke ‘skills’ jij hebt en of je jezelf genoeg ‘power’ kan geven, anders is het ‘GAME OVER’!

Kriebelbeestjes

Het is lente! Tijd om op het gras te liggen en naar de hemel te kijken, het zonnetje te voelen en allerlei kriebelige, vliegende en zoemende diertjes om je heen tegen te komen. Heb jij al een eerste hommel, bij, rups, bromvlieg, mier, kever, libelle, regenworm, duizendpoot, vlinder … of een onbekend insect gespot? In de tuin of gewoon op straat? Teken in 4 stapjes grote grassprieten en diertjes tot een kleurige tekening!

Pizzaiolo

Welke pizza eet jij het liefst? Een pizza quattro formaggi, een pizza met mozzarella en pesto, een pepperoni of een klassieke pizza margherita? Kies jouw lievelingspizza en knutsel hem met echte bloem en zout in elkaar! Beleg hem met veel groentjes en misschien wil jij wel extra veel kaas… Buon appetito!

Tape-figuren

WIe heeft er thuis niet-doorzichtige tape of plakband liggen? Schilderstape, washi-tape (met of zonder versieringen of glitters), electro-tape, … En heb je iemand of iets die eventjes model wil staan? Prima, dan kun jij een tape-figuur maken! Kijk goed hoe je model staat of zit, en kleef hem (zonder vooraf te tekenen) vast op je blad!

Duikboot maken

Ken je Panamarenko? Hij was een Belgische beeldhouwer en maakte veel  kunstwerken die er precies uitzagen als vliegende luchtschepen of varende onderzeeërs. Sommige kunstwerken waren ook gigantisch groot. Ben jij een kleine Panamarenko en kun jij ook zo een duikboot (in het klein) maken?

Hamsteren? Verzamelen!

Jij mag vandaag thuis op hamster/verzameltocht! Zoek allerlei kleine voorwerpen van dezelfde kleur en schik die mooi bij elkaar: een legoblokje, een snoeppapiertje, een klein lepeltje, een tandenborstel, een speeltje van je hond, … Je zal versteld staan van alle spulletjes die je vindt!

Winkelkar-collage

Mocht je alleen mogen gaan winkelen, wat zou jij allemaal meenemen in je winkelkar? Allemaal gezonde dingen, of alle zoete lekkernijen, of een kar vol pizza? Haal de reclamefolders maar terug uit de papierbak (of druk er eentje af) en vul je winkelkar!

Kunst tijdens quarantaine

Wie kan heel goed imiteren of nabootsen? Een hond, een trein, een huilende baby… Wist je dat je ook schilderijen kan imiteren? Benieuwd wie van jullie deze schilderen het best kan nabootsen. Stuur maar een foto! Voorbeelden van zo een foto’s vind je op de de Instagram-pagina van ‘Tussen Kunst&Quarantaine’.

Corona-monsters

Je ziet ze niet, je hoort ze niet, je ruikt ze niet, je smaakt ze niet… maar je ze kunnen je wel heel ziek maken. Weet je hoe corona-monsters er uit zien? Met vele kleuren, met stekels, met 7 ogen en misschien wel 20 armpjes? Boetseer de monsters in elkaar!

Doe-Boek

Heb je naast je schoolwerk nog zeeën van tijd over? Neem maar je tekengerief bij de hand en bladeren door dit doe-boek. Er zitten zeker opdrachtjes in die jij superleuk vindt! Hoe ziet jouw robot-duel er uit, of wie maakt er de lekkerste taart?

Van knuffel tot superheld

Hoe doe je dat? Door attributen te knutselen die jouw knuffel omtoveren in een superheld met superkracht(en) zoals een cape, een zwaard, een bliksemschicht, een schild, … of nog wat anders.
Bedenk welke superkracht(en) jij graag aan jouw knuffel wil geven. Veel knutselplezier!

Cycloop

Ken je dat? Een cycloop? Dat is een dier met één oog. Meestal zien die er monsterachtig uit, maar er bestaan ook lieve cyclopen. Hoe zou die er uit zien in jouw fantasie?

Van Eyck-verkleedfeest!

Op de schilderijen van Van Eyck staan er heel veel mensen met hoeden op. Kleurrijke, grappige, hoge, … Kun jij ook zo een kunstige hoed maken? Die ook nog eens mooi op jouw hoofd blijft staan? En wie zijn hoed is er het hoogst?

Het Lam Gods: wie zou jij willen zijn?

Op het Lam Gods van Van Eyck staan er zoveel verschillende figuren. Heb jij ze al eens allemaal ontdekt? Welke figuur vind jij de leukste of zou je misschien zelf willen zijn?

30 dagen fotochallenge

We dagen jou uit. 30 dagen. 30 kernwoorden. 30 foto’s.

Wie kan er deze woorden in kunstzinnige foto’s vertalen? Neem je gsm of fototoestel en ga op zoek naar unieke beelden bij jou thuis, in de tuin of in de straat. Probeer niet voor de hand liggende maar verrassende foto’s te nemen!

Knikkerparcours

Heb je een oude schoendoos, lijm en knikkers in huis? Perfect! Dan heb jij alles om een eigen supertoffe knikkerbaan te maken.

Laat die knikkers maar rollen!

Waar zijn die handen?

Handen wassen… Dit is iets wat we  nu heel goed kennen en heel veel moeten doen.

Wist je dat je met jouw handen ook hele mooie vormen kunt maken? Wees creatief, neem foto’s van jouw kunstzinnige handen en stuur ze ons door!

Vrolijk kaartje

Stuur je oma en opa een vrolijk kaartje. Ze zullen zo blij zijn met jullie lieve boodschappen.

Stuur je beste vriend of vriendin een vrolijk kaartje. Die zal super verrast zijn!

Stuur je juf of meester een vrolijk kaartje. Die zullen hun lieve klas ongetwijfeld hard missen.

Olla Vogala

“Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda tu wat unbidan we nu?”

Dit zijn de eerste woorden van een liefdesliedje van bijna 1000 jaar oud, opgeschreven door een monnik.

Maak je eigen nestje in je tuin of met snoeimateriaal die je sprokkelt in het park. Gebruik takjes,pluimpjes ,voorjaarsbloemen, nootjes, blaadjes,rommel of strookjes papier. Maak er een kleurrijk nest van of misschien een super groot nest . Neem een foto van je kunstwerk.

Waar wacht jij nog op? Hup die tuin in!